Begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking
Professionals in de (s)GGZ en het sociaal domein hebben niet altijd voldoende vakkennis over mensen met een verstandelijke beperking, medewerkers binnen de gehandicaptensector hebben soms juist te weinig kennis over psychische problematiek bij hun cliënten. Hierdoor kunnen mensen met een verstandelijke beperking en een psychische stoornis, gedragsstoornis, psychosociale of somatische problematiek nogal eens tussen wal en schip belanden. RINO Zuid ontwikkelde daarom (o.a. in samenwerking met de Academische Werkplaats Verstandelijke Beperking en Geestelijke Gezondheid) een ruim nascholingsaanbod gericht op de gehandicaptenzorg:

Wil je meteen beginnen?
Onderstaande modules staan klaar om je aan te melden. Door op de link te klikken kom je op een pagina met meer informatie over de module.

Belangstelling doorgeven
Deze modules worden binnenkort weer ingepland, laat alvast weten als je hiervoor belangstelling hebt. Dan nemen we contact met je op zodra deze gepland worden.

Grensoverschrijdend gedrag
Specifiek voor de gehandicaptenzorg biedt RINO Zuid modules taxatiegesprekken volgens het scenariomodel, in samenwerking met de zedenpolitie.

Vragen?
Heb je vragen of sluit ons open aanbod onvoldoende aan bij de opleidingsvraag van jouw organisatie? We ontwikkelen graag een maatwerk- of incompanytraject. Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling nascholing via nascholing@rinozuid.nl.

Weg met de vooroordelen: transgenderpersonen zijn niet alleen stereotypes

Al die aanpassingen voor zo’n kleine groep mensen zijn onnodig. Transgenderpersonen zijn niet normaal. Ze zijn te veel en te overdreven. Over genderdiversiteit vinden we tegenwoordig allemaal wel iets. Je ziet en hoort er van alles over op sociale media en in talkshows. Óf je leest er artikelen over. Jessica Maes en Anouk Balleur werken met deze doelgroep en leggen je uit waarom het echt tijd is om afscheid te nemen van de eerder genoemde uitspraken. Genderdiversiteit is geen trend, maar iets wat er altijd al is geweest. En er ook altijd zal blijven. Maar vaak worden de psychische uitdagingen waar deze groep mee te maken krijgt, veroorzaakt door die publieke opinie. En dat moet wél veranderen.