Werken met ouderen
Een van de speerpunten van RINO Zuid is het ontwikkelen van scholing gericht op professionals die werken met ouderen. Naast Gedragstherapie bij ouderen, een training in samenwerking met GERION, hebben we trainingen ontwikkeld gericht op specifieke thema’s die van belang zijn in de verzorging, begeleiding en behandeling van ouderen.

Wil je meteen beginnen?
Onderstaande modules staan klaar om je aan te melden.

Belangstelling doorgeven
Onderstaande modules worden binnenkort weer ingepland, laat alvast weten als je hiervoor belangstelling hebt. Dan nemen we contact met je op zodra deze gepland worden.

  • Neuropsychologie en psycho-organische problemen bij ouderen
  • Ouderen in verwarring: verward gedrag en oudere burgers
  • Techniek en zorg. eHealth toepassen bij ouderen
  • Verslaving bij ouderen

Voor wie
Deze trainingen zijn bedoeld voor verzorgenden, verpleegkundigen, artsen en psychologen werkzaam in de ouderzorg.

Vragen?
Heb je vragen of sluit ons open aanbod onvoldoende aan bij de opleidingsvraag van jouw organisatie? We ontwikkelen graag een maatwerk- of incompanytraject. Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling nascholing via nascholing@rinozuid.nl.

Train de trainer ABC-methodiek

Zet jij de radio wel eens op SkyRadio tijdens een rustmoment voor bewoners? Probeer je echt te snappen wat een bewoner zegt? Of zit je in de waan van de dag? ‘We hebben vaak niet eens door hoe groot onze eigen bijdrage is aan het gedrag van mensen met verward gedrag of dementie’ vertelt ABC-trainster Nikki Smedts.

Nikki Smedts studeerde in 2017 af als muziektherapeute, waarna ze direct aan de slag ging in de zorg voor ouderen met dementie. Na het werken op verschillende afdelingen kwam ze er achter dat ze meer op de achtergrond een rol wilde spelen in de zorg. Zo kwam ze terecht bij Locus, waar ze als trainer werkt, onder andere in de ABC-methodiek. Deze week rondt ze zelf de cursus ‘Train de trainer – ABC-methodiek af’, die vanaf 1 januari dit jaar verzorgd wordt door RINO Zuid. Lees meer.