Bij RINO Zuid doen we er alles aan om ons onderwijs iedere dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook de informatievoorziening naar jou als (toekomstig) deelnemer maakt daar uiteraard onderdeel van uit. Daarom vind je hieronder enkele praktische rop een rij.

Leerrijk
Bij RINO Zuid werken we met een digitale leeromgeving, Leerrijk. Op Leerrijk is informatie te vinden over de opleiding (zoals het rooster), de modules en literatuur. Ook wordt hier informatie uitgewisseld tussen deelnemers, praktijkopleiders en RINO Zuid. Zodra je bent toegelaten tot de opleiding, krijg je toegang tot Leerrijk.

Tijd en plaats van het cursorische onderwijs
Verplichte modules van de GZ-opleiding worden zo veel mogelijk op vaste dagen gepland. Keuzemodules worden op willekeurige dagen gepland. Over het algemeen duren de lesdagen van 09.30 tot 16.30 uur, in enkele gevallen worden lessen in de avond verzorgd.


Tijdsbesteding
Je volgt één dag per week cursorisch onderwijs. Naast reguliere praktijkwerkzaamheden en de supervisie is een tijdsinvestering nodig voor praktijkopdrachten en werkstukken.

Opleiding- en examenreglement en opleidingsovereenkomst
Afspraken en regels met betrekking tot de opleiding liggen vast in een opleiding- en examenreglement, inclusief een geschillenregeling. Afspraken over de opleiding van een individuele deelnemer liggen vast in een tripartiete opleidingsovereenkomst tussen de deelnemer, RINO Zuid en de praktijkinstelling.

Vervolgtrajecten
Een aantal behandelmodules legt de basis voor specialistische vervolgtrajecten, zoals gedrags- en systeemtherapie. Het opleidingsprogramma van deze trajecten maakt deel uit van de modulair samengestelde opleiding tot psychotherapeut maar is ook afzonderlijk te volgen.

Heb je interesse je verder te verdiepen in de behandeling van complexe problematiek? Bij RINO Zuid kun je de opleiding psychotherapie volgen. Als GZ-psycholoog kun je de verkorte opleiding tot psychotherapeut volgen (drie jaar). In een studieadvies op maat bekijken we of je voor vrijstellingen in aanmerking komt.

Wil je je specialiseren tot klinisch psycholoog? De opleiding tot klinisch psycholoog bij RINO Zuid biedt je de mogelijkheid je te verdiepen en te bekwamen in diagnostiek en behandeling op een specialistisch niveau.