Back to the future
RINO Zuid organiseert voor de tweede maal haar IMPACTcongres, en wel op donderdag 22 juni 2023. Het thema van deze editie is 'Back to the future'. Hiermee verbinden we verleden en toekomst met elkaar en sluiten we aan op de expositie RetroFuture op de eventlocatie, het Evoluon In Eindhoven.

De uitdaging
We zien een veranderende maatschappij, met uitdagingen, sociale, culturele en economische tweedeling. Flexibiliteit om in te kunnen spelen op maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften in de zorg- en hulpverlening is belangrijk. Dit vraagt om andere oplossingen in de psychologische en pedagogische hulpverlening. We behouden het goede en nemen afscheid van wat niet meer werkt. We versterken je basis en vullen deze aan met nieuwe inzichten.

Wat kun je verwachten?
Keynote speaker Anton Hafkenscheid neemt je mee in de vertrouwde basis: therapeutische relatie, welke nog steeds onmisbaar en springlevend is. Tijdens interessante workshops gaan we met je in gesprek over de professional van de toekomst, bijvoorbeeld over hoe we in de huidige maatschappij en zorginstellingen omgaan met diversiteit en inclusie of welke ideeën je zelf eigenlijk hebt over gender. Innovatie & technologie komen o.a. aan bod met de Stress Autism Mate en STAPP@Work, respectievelijk een stresssignaleringsapplicatie voor volwassenen met ASS en een stresssignaleringsapplicatie voor werknemers. Maar ook ZeroPhobia, volledig geautomatiseerde low-cost Virtual en Augmented Reality Cognitieve Gedragstherapieën voor hoogtevrees, vliegangst en spinnenangst.

Dit alles in de inspirerende omgeving van het Evoluon Eindhoven. Een bezoek aan de RetroFuture expo is onderdeel van het programma.

Flyer RINO Zuid congres (21 x 10 cm) (3).png