Voor wie niet aanwezig kon zijn, hieronder een paar reacties:

Rianne van de Ven (coach voor hoogbegaafde volwassenen, voorzitter IHBV en medeorganisator) : “Ik heb veel bekenden gezien maar ook een aantal mensen voor wie het thema hoogbegaafdheid nieuw was. Zo sprak ik een psychotherapeute die veel met kinderen werkt, maar niet wist dat hoogbegaafdheid meer is dan alleen een hoog IQ. Voor haar was de masterclass een schot in de roos.  En dat is goed, want het is belangrijk dat de kennis over hoogbegaafdheid zich verspreidt. Verder kreeg ik nogmaals bevestigd dat het onderwerp hoogbegaafdheid weinig aan bod komt in de opleidingen tot psycholoog en psychiater. Een gemiste kans, als je het mij vraagt.”

Elske de Ruiter (student psychologie en deelnemer aan de masterclass): “Ik vond het mooi om alle verschillende ervaringen te horen. Iedereen kijkt er toch anders tegen aan, geen een case is identiek. Verder vond ik de ruimte die was ingebouwd voor interactie erg waardevol.”

Fenne Frumau (psycholoog bij Psychologenpraktijk Frumau, praktijk voor kinderen, jongeren of (jong-)volwassenen met (ontwikkelings)potentieel een deelnemer aan de masterclass): “De diversiteit in hoogbegaafdheid is groot. Dat hoor ik ook nu weer terug. Helaas merk je ook dat er nog steeds een taboe rust op hoogbegaafdheid, gevoed door onwetendheid. Deze masterclass is daarom wat mij betreft een heel goed middel om bij te dragen aan de kennisdeling rondom dit onderwerp.”  

Het voornemen is om een vervolg te geven aan de masterclass van 27 maart. Graag tot dan!